Sticky Notes

Ƙαℓαʋ α∂α ʏɢ ƨʋ∂ι ƨιиɢɢαн, тɛяιмα καƨιн ∂ιʋcαρκαи. Ƙαℓαʋ α∂α ʏαиɢ ƨʋ∂ι ғσℓℓσω, тɛяιмα καƨιн ʝʋɢα ∂ιʋcαρκαи. Ƙαℓαʋ ƨʏ тιиɢɢαℓκαи κσмɛи ∂ι тɛмραт καℓιαи, ƨʏ тακ мɛиɢнαяαρ вαℓαƨαи ƨιиɢɢαн ∂αяι καℓιαи. Ƨʏ cʋмα ƨʋκα вαcα ʝαωαραи καℓιαи ∂ι вℓσɢ καℓιαи. Ƙσмɛи ʏαиɢ ικℓнαƨ, ρɛяƨαнαвαтαи ʏαиɢ ικнℓαƨ ƨʏ нʋℓʋяκαи ʋитʋκ καℓιαи ;)

Monday, 18 August 2014

Apa-apa Sahaja (2)

Assalamualaikum,

Kita kembali ke edisi 2, sambungan post yg lepas. Lambat skit sambungan sbb takde idea plus tgh thn byk keje skit plus puasa & beraya (Alasan je tu). Kte sambung part intrviewla ye kalau part mengandung ni tak abis2. Krg dah hujung nnt baru cite tu.

ii) Hadir Intervie N41

Tak ingat dah tarikh interview tu tp tak silap bulan 6 tulah sbb diorang nak kejarkan sebelum pendaftar bersara. Interview mcm biasa jelah. Mengharap dgn tak mengharap mcm fifty2 je. Tgkkan calon2 nye pun kebanyakan senior. Ada satu calon tu dah umo 50 lebih dah ada master pun but still PPT. Jd mcm ada low skit la expectation utk dpt. Soalan2 interview mcm tu lah. Part kerajaan skit (penjimatan), tonggak 12 dan soalan-soalan lebih kepada kemahiran, keyakinan dan apa2 lg. Dalam awal bulan 7 tu dpt tau org lain dpt. Calon luar ada, calon dlm pun ada. Tp tak rasa ralat sgt sbb yg dpt calon dalaman adalah org yg dah dtg interview utk jwtn N41 tu sebanyak 8 kali tp tak dpt2. Kali ni alhamdulillah dapat gak dia akhirnya.

iii) Ubahsuai cara simpan baju kat almari - menjadi ke beli drawer baju baru

Hah..yg ni dpt dari 101-tips-membuat-kerja-rumah-lebih-mudah . Disebabkan almari baju dah mcm tunggang langgang penuh. Bila nak ambik satu baju, jatuh plak yang lain. Cuba cari alternatif lain dari website tu. So ambiklah ilmu, belilah almari baju pattern drawer. Seperti biasa ktorg mmg suka beli perabot kat parit Jambul kat jln dlm . Tak ingat nama kedainye apa, tp lebih kepada showroom siap ada warehouse. Suka beli kat situ sbb husband selalu boleh bargain sampai sgt murah. Inilah rupanya

 dan inilah cara simpan bajunye


Oklah quite satisfied sbb tgn saya ni bkn jenis pandai menyusun2. Bila cmni nmpk semua baju yg ada n sng nak kluarkan. Kat drawer anak2 pun buat camtu gak, sampaikan kabinet kecil utk baby nnt pun buat mcm tu gak. Ada byk tips lagi dari website tu, boleh dipraktikkan utk kesenangan.

iv) Berangan nak bercuti ke jogjakarta & solo

Kami suami isteri ni minat kesenian. Kami sama2 masuk gamelan di tempat keje kami. Jamulah mata dengan youtube Gamelan Lenggang Kangkung, kami suami isteri duduk bersebelahan walaupun alat yg lain tp seakan sama.

Nak bercuti ke jogja & solo dah lama sbnrnye teringin. Nak tgk kesenian, batik2, songket2 yg cantik. Kami mmg bukan jenis melancong utk shopping. Mmg nak sgt tp sbb dah mengandung jd kena tangguhkan dulu. Dah survey nak ikut pakej ke nak sendirian berhad ke. Tp bila tanye husband dia kata utk 1st time better ikut pakej. Muka sy dah muncungla sbb ikut pakej mahal skit. Tp takpelah kan, kumpulla duit dari skrg.

Kebetulan masa sblum puasa hari tu Leasure Holiday ada call n kata nak bg free 3 hr 2 mlm kat hotel dia dgn syarat kena dtg utk penerangan dia. Turns out terpencotla, hahaha.. Join jd ahli. Sy ni mmg kaki jln, mcm byk benefitlak cuma LH ni tak cover Jogja & Solo. But I can manage Insha-Allah dengan benefit2 yg dia ada rasanye boleh ni berjimat ke Jogja & Solo tp kena ambil masa skitla.

So itu jelah utk kali ni. Tq u olls

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete